maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lammasta pöydässä


Mummi marinoi ja Vävypoika paistoi. Mummin ja Vävyn lisäksi herkkua oli mökillä maistelemassa Ukki ja Juniori, Esikoinen ja Pikkupojat sekä Opiskelijatyttö Poikakavereineen eli seitsemän aikuista ja kaksi peuhuikäistä. 

Ennen marinointia paistiin hierotaan suolaa noin 1 rkl/kg ja pistellään runsaasti valkosipulin viipaleita. Paisti saa muhinoida marinaadissa jääkaapissa 2-4 vuorokautta. Paistetaan uunissa matalassa lämmössä paistomittarin kanssa vajaat kaksi tuntia. Kaksi hyväksi todettua lampaan marinaadia 2,5 - 3,5 kiloiselle paistille:

Kahvimarinaadi
100 g voita
10 valkosipulin kynttä
1 rkl rouhittua mustapippuria
2 rkl rosmariinia
5 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl siirappia

Yrttimarinaadi
2,5 dl rypsiöljyä
3/4 dl viinietikkaa tai sitruunamehua
Puntti tuoretta minttua silputtuna
Puntti tuoretta rosmariinia silputtuna
Puntti tuoretta oreganoa silputtuna
Valkosipulin kynsiä puserrettuna
1 rkl hunajaa
Jauhettua mustapippuria

Ukki ja Mummi saivat tänä vuonna istua valmiiseen pääsiäispöytään. Mukavaa, etenkin kun jälkkäriksi tarjottiin makeaa, mutta herkullista sitruunatorttua - Esikoisen spesiaalia.

2 kommenttia:

  1. Aina tuo valmiiseen pöytään istuminen tuntuu juhlalta.
    Näyttää olleen herkkumenuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juhlaa, vaikka välillä vaikeaa. Vaikea on nimittäin luopua suurperheen päänä ja vastaajana olemisesta, vaikka kaikki viisi lasta ovat jo aikuisia. Nyt pitäisi osata tehdä asiat yhdessä ja antaa vastuuta ja olla enempi itse höösättävänä...

      Poista