maanantai 19. syyskuuta 2016

Tomaattikeittoa


Kuulotetuista sipulirenkaista ja kaltatuista kotimaisista tomaateista se lähtee. Ja parin tunnin kuluttua lautaselle voi kauhoa sakeaa ja maukasta keittoa. Mutkikkaampi kuin kuvittelin - tylsä viiden kilon kalttaushomma - mutta kehujen perusteella vaivan väärtti.

2,5 kg kypsiä tomaatteja 
0,5 l kasvislientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
mustaspippuria
Kalttaa eli kuori tomaatit kiehuvassa vedessä, posta siemenet ja paloittele. Kuullota sipulirenkaat ja pilkotut valkosipulit öljyssä, ja lisää basilika. Lisää lohkotut tomaatit ja keitä sosemaiseksi. Mausta ja lisää tarvittaessa kasvisliemi tai vain kasviskuutio. Jätä hiljalleen kiehumaan - pitkään.
Nautinnon kruunaa vuohenjuustokerma, jota varten sauvasekoittimella sekoitetaan paketti pehmeää vuohenjuustoa ja desi kuohukermaa. Keitto on ohjeen (napattu jostain lehdestä) mukaan neljälle - tein kaksinkertaisena ja riitti hyvin suurperheellemme eli yhdelletoista alkukeitoksi. Jäi vielä Äitimuorille ja Poikakaverillekin ensi viikoksi. 

Olen hurahtanut keittoihin. Vuosia olemme syöneet Ukin siskonmakkara- ja lohikeittoja. Juustoinen kesäkeittoni on perheemme klassikko (täällä) ja Mysi Lahtisen kukkakaalikeitto uusi herkku. Nyt listaa jatkaa loppukesän tomaattikeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti