maanantai 24. heinäkuuta 2017

Salaattikastike


Kastikkeessakin yksinkertainen on parasta eli oikeassa suhteessa hyvää öljyä ja etikkaa. Meillä arkiöljynä käytetään usein valolta suojattuun peltitölkkiin pakattua kreikkalaista Filoksen ekstra-neitsytoliiviöljyä (vinkki Vävypojalta) ja etikkana suomalaista Rajamäen hunaja-omenaviinietikkaa (sattuma löydös).

3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl hunajaomenaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria

Määrä riittää hyvin neljän hengen lisäkesalaattiin, johon revitään yksi salaatin kerä ja kourallinen tuoreita basilikan lehtiä, leikataan sopiva määrä makeita tomaatteja ja raastetaan yksi kesäporkkana. Kastike sekoitetaan salaattiin juuri ennen tarjoilua ja lopuksi päälle raastetaan vielä parmesania. Kun salaatinlehtiä sekoittaa kunnolla, neljä ruokalusikallista kastiketta öljyää lehdet kevyesti, mutta ei tee niitä öklön öljyisiksi.

Tämän kesäinen suosikkilehtisalaattini on Salon torilta ostettu perniöläisen Vaanelan puutarhan rapea jääsalaatti. Sitä saa myös mm. S-marketin vihannesosastolta, mutta ehkä ei yhtä tuoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti