perjantai 13. lokakuuta 2017

Vaatteita Fidaan


Kiikutin pari ikea-kassillista vanhoja vaatteita ja kenkiä Itäkeskuksen Fidaan Putinharjun vanhaan ostoskeskukseen (täällä). Samalla jäin kiertelemään ja tutkimaan.

Yllättävän kiva, siisti ja valoisa kirppis, josta vaatteiden lisäksi löytyy lähes mitä vaan - astioita, levyjä, lamppoja, laukkuja, sähköjohtoja, liinavaatteita, mattoja, huonekaluja ymymym. Hyvässä järjestyksessä, mutta silti kirppikselle tärkeä löytämisen ilo on säilynyt. Myös hyvää kirjallisuutta halvalla (2-4 euroa), pääosin viimeisen viiden vuoden ajalta.

Löysin kahdella eurolla ohuen, puuvillaisen, korvatpeittävän, kirkkaankeltaisen urheilupipon eli juuri sellaisen, jota olin kaivannut mustan lenkkipiponi tilalle, sekä sopivan kokoiset, tukevasti neulotut ja käyttämättömät villasukat 5,80 eurolla. Ja yhdellä eurolla kummitätini Anneli Talvitien pitkäsoitto-vinyylilevyn, jolle hän on kauniilla sopraanollaan vuonna 1977 laulanut hengellisiä lauluja Tauno Äikään urkusäestyksellä. Pitihän levy ostaa, kun lähes luonnollisen kokoinen Anneli-tädin pää hymyili kutsuvasti levykannessa...

Iltapäivällä ilmestynyt aurinko, kirpparikiertely ja huomisen tanssiretken odotus pelastivat lokakuisen perjantaini. Ja Radiosuomesta hetki sitten alkanut Puhelinlangat laulaa...

4 kommenttia:

  1. Fidaan on tullut kärrättyä paljon omasta mielestä hyvälaatuista, mutta vuosien varrella tarpeettomaksi käynyttä tavaraa. On upeaa, jos pystyy kierrättämällä saamaan aikaan jotain hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A ainak8. itiks3n Fidaan onhelppo viedä paljonkin tavaraa 9malla autolla. Auton saa aivan takaoven eteen, josta henkilökunta auttaa kantamisessa. Ja isommille tavaroille on tilattavissa haku. Ja sitte; plussaa vielä se että ottavat vastaan mukis3matta kaikkea, myös kirjoja, joita jotkut kirppikset eivät enää ota ollenkaan.

      Poista
  2. Piti ihan googlettaa tuo Anneli Talvitie, ja löytyihän hän levynkansikuvineen kaikkineen. Jäi mietityttämään, olisiko hän ihan joku tunnettu nimi, vaan ei löytynyt tietoa.

    Ja aiheesta toiseen: Kirppiksille olen minäkin vienyt paljon vaatteita ja muuta tavaraa, joskus olen myynytkin, mutta nykyään jätän hyväntekeväisyyteen. Itse en kyllä ole niiltä juuri mitään löytänyt, ja tyttäreni sanoo syyksi sen, että minä en osaa etsiä :) ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuo kummitätini mikään julkkis ollut, mutta kaunis ja puhdas ääni. Papin vaimona lauloi paljon hengellistä musiikkia, vaikka nuorempana keskittyi klassiseenmusiikkiin.

      Poista